In memoriam Dick van Bekkum

Het overlijden van onze bestuursvoorzitter heeft ons zwaar getroffen.

Prof. dr. Dirk W. van Bekkum

30 juli 1925 – 17 juli 2015

Dick heeft in 2009 de Stichting Cinderella Therapeutics opgericht en er vanaf het begin op inspirerende wijze leiding aan gegeven. Hij was ervan overtuigd een goede bijdrage aan de gezondheidszorg te leveren door de noden van de patiënt met nadruk centraal te stellen. Het tot ontwikkeling brengen van stiefkindmedicijnen en -therapieën, buiten de interesse sfeer van de reguliere industrie, is het doel van de Stichting waarvoor Dick zich met groot enthousiasme op de hem kenmerkende originele, creatieve en standvastige wijze heeft ingezet.

Wij zullen hem ten zeerste missen.

Bestuur en medestanders van Cinderella Therapeutics


Prof. Dick van Bekkum was behalve oprichter en voorzitter van Cinderella ook emeritus hoogleraar te Leiden en Rotterdam en was tot zijn pensionering Directeur van het Radiobiologisch Instituut TNO te Rijswijk. Hij was in 1962 een van de oprichters van de EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer). Hij was sinds 1973 lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Hij introduceerde met succes het concept Integraal Kankercentrum in Nederland na een sabbatical van 6 maanden bij het National Cancer Institute In Bethesda MD, USA. Hij is ook medeoprichter van het biotechnologie bedrijf Crucell waaraan hij 12 jaar verbonden was als senior scientific advisor.


 

Leave a reply

DvB 15-07-2015

Dick van Bekkum 2015